نمای کامپوزیت | استعلام قیمت + گالری تصاویر کامپوزیت نما
امروزه اجرای نمای کامپوزیت در بسیاری از ساختمانها رواج یافته است. معماران هنگام طراحی نما با الزامات متعددی از جمله توجه به کاربری ساختمان، پایداری نما و اهداف طراحی نما روبه رو هستند. در حالی که همچنین باید اطمینان حاصل کنند که نصب و نگهداری متریال انتخابی برای نما، آسان است و به صاحبان ساختمانها کمک میکند تا هزینههای خود را مدیریت کنند. انتخاب پنل های نمای کامپوزیتی راه حلی را ارائه میدهند تا معماران فراتر از طراحیهای گذشته قدم بردارند و نماهایی که اجرای آنها غیرعملی یا کاملاً غیرممکن بودند را عملی کنند.
برای استعلام قیمت نمای کامپوزیت در انواع مدل ها با کارشناسان ما تماس بگیرید
تصاویر نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت چیست؟
برای اجرای نمای کامپوزیت ساختمان، بیشتر با این متریال آشنا شوید. نمای کامپوزیت یا پانل ها ورقهایی هستند که به یکدیگر متصل میشوند و یک واحد گسترده بزرگتر را تشکیل میدهند. در این پانلها یک لایه هسته توسط دو لایه پوشش، پوشانده میشود. ضخامت لایه هسته که بیشتر از پلی اتیلن تشکیل شده است، بسته به کاربرد، نزدیک به ۳ تا ۲۰ میلی متر است. همچنین لایههای روکش در اکثر پانلها از فولاد یا آلومینیوم است. اما علاوه بر پوشش آلومینیومی رنگ شده، میتوان از فلزات طبیعی دیگری مانند مس، روی و تیتانیوم نیز استفاده کرد. هنگامی که آنها بر روی نمای یک ساختمان نصب میشوند، در برابر خوردگی بسیار مقاوم هستند. علاوه بر این دو لایه، لایههای میانی چسب، رنگها و لایههای محافظ نیز به طور طبیعی به لایههای این پانلها اضافه میشوند.
آشنایی با انواع نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت، روند اجرای کامپوزیت نما به نوع سقف کامپوزیت مورد استفاده شما بستگی زیادی دارد. هر کدام از آنها ویژگی ها و مزایای مختلفی را در اختیار شما می گذارند و از همین رو باید با انواع این محصولات آشنا باشید. دسته بندی های انجام شده بر اساس مواد اولیه مورد استفاده برای تولید کامپوزیت و ویژگی های کلیدی آن هستند. البته در یک دسته بندی کلی تر می توانیم انواع کامپوزیت را بر اساس رنگ و ابعاد آنها تقسیم بندی کنیم. در ادامه این موارد را به صورت دقیقتری بررسی خواهیم کرد.
انواع کامپوزیت از نظر ظاهری
انواع پانلهای نمای کامپوزیت براساس هسته مرکزی تقسیم بندی می شوند اما عامل اصلی لایه پوششی است که پانلها را از نظر هدف و ظاهر متمایز میکند. پانلهای کامپوزیتی مقاوم در برابر آتش، پانلهای نانو، پانلهای ضد باکتری و پانلهای پلی استر از جمله پانلهای کامپوزیت هستند که از نظر پوشش لایه خارجی نسبت به یکدیگر متفاوت هستند. نمای کامپوزیت در بیش از ۵۰ رنگ استاندارد از جمله ترکیبی از پوششهای براق و مات موجود است و میتوانید متناسب با نوع پروژه خود رنگی را انتخاب کنید که مطابقت بیشتری داشته باشد. از نظر طرح ظاهری نیز این پانلها در طرح و الگوهای مختلف تولید میشوند که طرح چوب و سنگ بیشترین طرفدار را دارد.
نمای کامپوزیت طرح چوب
روکش استفاده شده برای این نمونه از کامپوزیت از جنس پی وی سی است و طرحی مانند چوب دارد. استفاده از این محصولات می تواند کمک کند که زیبایی چوب طبیعی را به نمای ساختمان خود ببخشید. از سوی دیگر هزینه پایینتر آنها نیز باعث می شود تا گزینه های به صرفه ای برای شما باشند.
مزایای نمای کامپوزیت ساختمان طرح چوب
• استحکام و دوام بالاتر کامپوزیت طرح چوب نسبت به چوب
• قیمت آنها بسیار مناسبتر از چوب است، در حدود ۵۰ درصد هزینههای شما کاهش پیدا میکند.
• در برابر هرگونه تغییر رنگ مقاوم هستند و خواص مقاومت در برابر آتش دارند..
• این پانلها به وضوح از بافت چوب طبیعی تقلید میکنند اما برخلاف چوب پوسیده نمیشوند، نور خورشید روی رنگ آنها تاثیر نمیگذارد و در برابر حشرات نیز مقاوم هستند.
کارفرمایانی که به دنبال یک نمای خارجی با قیمت مناسبتر و ماندگاری بالاتر نسبت به چوب طبیعی هستند، پیشنهاد میشود از طرح چوب نمای کامپوزیت استفاده کنند. همچنین در نمای داخلی با حفظ اصالت و استحکام و مزایایی همچون عدم فرسایش و مقاومت در برابر رطوبت، صدا و حرارت کاربرد بسیاری دارند. در حال حاظر کامپوزیت طرح چوبی یک ماده ایده آل برای نمای ساختمان است و به طور گسترده در دکوراسیون داخلی و خارجی استفاده میشود.
نمای کامپوزیت طرح سنگ
نمای کامپوزیت با طرح سنگ نیز در بسیاری از ساختمانها قابل اجرا است. سنگ طبیعی یک ماده ایده آل در دنیای معماری است، اما امروزه به دلیل افزایش هزینه، سختی کار و زمان طولانی، پانلهای کامپوزیت طرح سنگ توانستهاند جایگزین خوبی برای استفاده از سنگهای طبیعی در نماهای ساختمانها باشند. اگر پروژههای که دارای مقیاس بزرگی هستند را در نظر بگیرید، استفاده از پانلهای کامپوزیت طرح سنگ برای نما مناسبتر هستند چرا که نسبت به سنگهای واقعی سبکتر هستند. رنگ این کامپوزیتها فراتر از خاکستری و سفید و مشکی است و میتوانید در طیف وسیعی از رنگها این متریال را انتخاب کنید. در مقابل آتش بسیار مقاوم هستند و تعمیر و نگهداری آنها بدون دردسر است.
نمای کامپوزیت ساده
این محصولات ساده ترین نوع نمای کامپوزیت هستند. قیمت نمای کامپوزیت ساده معمولاً به صرفه است، از همین رو بسیاری سراغ این گزینه می روند. البته باید در نظر داشت که روند اجرای نما ساده، پیچیدگی کمتری دارد.
نمای کامپوزیت خش دار
ظاهر خشک و روکش آلومینیومی این نمونه از کامپوزیت باعث شده تا ظاهری شیک و بسیار زیبا داشته باشند. از این رو شاهد استفاده از این محصولات در مراکز تجاری و ساختمان های لوکس هستیم.
نمای کامپوزیت ساختمان مسکونی
امروزه یکی از متریالهایی که برای نمای ساختمانهای مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد، نمای کامپوزیتی برای ساختمان مسکونی است. یکی از موارد پرطرفدار در این پنلها، استحکام بالا است که دامنه استفاده بالقوه آنها را افزایش میدهد.
با وجود این واقعیت که مواد سبکتر اغلب ضعیفتر از مواد سنگینتر هستند، اما پانلهای کامپوزیت فوق العاده محکم و مقاوم در برابر ضربه هستند. این بدان معنی است که آنها در برابر عوامل جوی و آسیب، بسیار مقاوم هستند. اغلب، وقتی به مواد فلزی فکر میکنید، فکر میکنید که آنها سنگین هستند.
با این حال، آلومینیوم از این نظر منحصر به فرد است که یک فلز فوق العاده سبک وزن است، بنابراین وزن ساختمان شما چندان افزایش نخواهد یافت. به همین دلیل، یک انتخاب فوق العاده برای ساختمانهای بلند مرتبه با سطح بزرگ هستند و وزن بیش از حد، سازه را تهدید نمیکند.
نمای کامپوزیت ویلا
روند کار و نصب ورقهای نمای کامپوزیت ویلا سریع و بسیار آسانتر از سایر متریالها است، زیرا در اندازههای مشخص برش داده میشوند تا نصب راحتتری داشته باشند. به دلیل ویژگیهایی همچون وزن سبک و طراحی منحصر به فرد، نصب کامپوزیت تقریباً بر روی هر نوع ساختمانی قابل اجرا است. یکی از انواع ساختمانها که این متریال میتواند کاربرد خوبی داشته باشد، ویلاها هستند.
میتوانید با توجه به نوع طراحی ویلا از کامپوزیتهای طرح سنگ و چوب با رنگهای متفاوت استفاده کنید. از آنجا که طراحی ویلاها بسیار خاص هستند با استفاده از این متریال میتوانید نماهای پیچیده را به راحتی پیاده سازی کنید.
انواع نمای کامپوزیت با ویژگیهای خاص
نمای کامپوزیت آلومینیوم نانو
به کارگیری فناوری نانو در این محصولات باعث شده تا ویژگی های فیزیکی بهتری مانند پایداری، مقاومت و استحکام بیشتری داشته باشند. از سوی دیگر این محصولات در برابر آلایندگی های مختلف مقاومت بالایی از خود نشان می دهند، از این رو زیبایی آنها ماندگاری بسیار بالایی در طول زمان خواهد داشت.
نمای کامپوزیت ضد باکتری
رنگ استفاده شده برای این نوع از نمای کامپوزیت دارای خاصیت ضد باکتری است که باعث می شود برای مکان هایی با کاربری حساس مانند آزمایشگاه ها یا مراکز پزشکی گزینه مناسبی به شمار رود.
نمای کامپوزیت نسوز
این محصولات را می توان به سه دسته کامپوزیت آلومینیوم کند سوز، ورق کامپوزیت با مواد پلی اتیلن و کامپوزیت مقاوم در برابر حریق تقسیم کرد. هسته مرکزی به کار رفته در این نمونه کامپوزیت در برابر آتش سوزی مقاومت بالایی دارد و به همین دلیل با نام پنل کامپوزیت مقاوم در برابر آتش نیز شناخته می شوند.
نمای کامپوزیت در تهران
در شهر تهران به دلیل ساخت و سازهای فراوان و بالا بردن سرعت انجام پروژهها، استفاده از پانلهای کامپوزیت برای اجرای نما در ساختمانهای مسکونی و تجاری و سایر ساختمانها بسیار رواج یافته است. کامپوزیت آلومینیومی با پوشش نانو برای پروژههای نمای خارجی ساختمانها در شهر تهران مناسبتر هستند.
کامپوزیت با پوشش نانو شامل یک هسته پلی اتیلن بین دو پوسته آلومینیومی است که سطح جلویی آن با رنگهای PVDF پوشانده شده است. با فناوری پیشرفته نانو، این پانلها مزیت فوق العاده بیشتری در برابر آلودگی دارند. همچنین میتوانید از پانل ضد باکتری برای ساختمانهای تهران استفاده کنید. در حال حاضر بسیاری از بیمارستانها، کارخانههای داروسازی، کارخانههای مواد غذایی، آزمایشگاهها، ساختمانهای اداری و مسکونی برای اجرای نماهای داخلی و خارجی از نمای کامپوزیت استفاده میکنند.
انواع ورق نمای کامپوزیت از نظر نوع پوشش
استفاده از از روکش های گوناگون به ما اجازه می دهد تا خواص فیزیکی نمای کامپوزیت مانند عمر بالا و مقاومت در برابر شرایط جوی را در اختیار داشته باشیم. از سوی دیگر تنوع بالای این روکش ها باعث شده تا بتوانیم محصولات را با هر رنگ و طرحی که نیاز بود در اختیار داشته باشیم. انواع پوشش ها را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم.
پوشش پلی استر
این نمونه از پوشش، ارزان ترین و ساده ترین نوع روکش ورق کامپوزیت است که هیچگونه لایه محافظی ندارد. به همین دلیل بهتر است از این محصولات بیشتر در بخش های داخلی نما استفاده کنید.
پوشش P. V. D. F
این نمونه از پوشش تشکیل شده از حلال استر، رنگدانه و رزین فلوئور کربن است که در حرارت بسیار بالا حالت جامد به خود گرفته و در برابر هوا خشک شده اند.
پوشش F. E. V. E
این نمونه از روکش با استفاده از جدیدترین تکنولوژی موجود تولید شده و دارای هسته ای از جنس پلی اورتان و پوشش رویی پلیمر فلوئور است. همین موضوع باعث شده تا مقاومت سطحی آنها بسیار بالا باشد و سطحی زیبا و براق داشته باشند.
مشخصات کلی ورق نمای کامپوزیت :
ورق نمای کامپوزیت برای اولین بار در سال 1969 توسط کشور آلمان ابداع گردید. استقبال و کاربرد فراوان این محصول در نما بیانگر کیفیت بالا و برآورده نمودن ملزومات مورد نیاز طراحان، مهندسین و کاربران می باشد. ورق کامپوزیت متشکل از دو لایه ورق آلومینیومی در سطوح پیرامونی و یک لایه پلی اتیلن در وسط می باشد و اتصال این سه لایه از طریق چسب پلیمر صورت می گیرد. لایه خارجی دارای یک پوشش آستر اپوکسی رزین و یک لایه PVDF جهت تثبیت رنگ می باشد. روی سطح محصول نهایی با یک لایه فیلم جهت محافظت پوشش داده می شود.
تکنولوژی ساخت لایه میانی بر اساس نوع کاربری و حساسیت پروژه می تواند تغییر کند، این دسته بندی شامل:
پلی اتیلن – سیاه رنگ
پلی اتیلن بازیافتی – سیاه رنگ
لایه میانی ضد حریق B1 – سفید رنگ
لایه میانی ضد حریق A2 (از جنس هیدروکسید آلومینیوم مربوط به مواد هموژن یا غیرکامپوزیت) – سفید رنگ
البته در حالت کلی لایه میانی پلی اتیلن ورق کامپوزیت غیر قابل اشتعال است اما بسته به حساسیت و ریسک وجود مواد قابل اشتعال در پیرامون این محصول از لایه میانی ضد حریق A1 یا B2 استفاده می شود.
ضخامت کلی برابر با 4 میلیمتر می باشد، ضخامت لایه های آلومینیومی معمولاً برابر بوده و در موارد خاص بین 30 تا 50 میکرون تغییر می کند. ابعاد محصول متغیر است اما متداول ترین ابعاد آن 3200 در 1250 میلیمتر (معادل 4 متر مربع) می باشد.
موارد کاربرد ورق کامپوزیت :
عمده کاربرد ورق نمای کامپوزیت در نما و دکوراسیون می باشد برخی از فضاهایی که از ورق نمای کامپوزیت در آنها زیاد استفاده می شود در زیر لیست شده اند:
نمای ساختمان ها و برج ها بدون محدودیت کاربری
به عنوان پوشش دکوراتیو داخلی مجتمع های تجاری
استندها و جایگاه های عرضه سوخت خودرو
تابلوهای تبلیغاتی و بیلبوردهای تجاری
پوشش با دوامی برای پایانه های مسافربری، فرودگاه ها و تونل ها
ترمیم و بازسازی نمای ساختمان ها

مزایا و نقاط قوت ورق کامپوزیت :
ورق کامپوزیت جزء مصالح سبک دسته بندی می شود چراکه وزن حدودی هر متر مربع از محصول کامپوزیت تنها 5 کیلوگرم می باشد این میزان وزن در قیاس با سایر متریال از قبیل سنگ، سیمان و حتی شیشه دارای سبک ترین وزن ممکن است. (90% سبک تر از سنگ گرانیت، 65% سبک تر از سیمان و 50% سبک تر از شیشه). این مهم کمک شایانی برای شاخص سبک سازی ساختمان می باشد. چراکه کاهش وزن لرزه ای ساختمان به صورت متقابل موجب کاهش نیروی زلزله و بهینه سازی المان های سازه ای ساختمان شده و همچنین فارغ از ریسک زلزله باعث سبک سازی مقاطع سازه ای می گردد.
اسکلت و شاسی کشی مجزای مربوط به نمای کامپوزیت که روی سطح پیرامونی بنا نصب می گردد موجب اثربخشی مطلوبی به عنوان میان قاب ها می گردد.
با اجرای ورق کامپوزیت مبحث 19 مقررات ملی نیز لحاظ خواهد گردید، زیراکه با وجود لایه پلی اتیلن، خاصیت آب بند بودن محصول و همچنین محبوس شدن هوای بین ورق و ساختمان موجب ایجاد یک عایق حرارتی – صوتی مطلوب در پیرامون ساختمان می گردد.
ورق کامپوزیت در صورت اجرای صحیح از دسته مصالح آکوستیک، ضد آب و آب بند به حساب می آید.
از دیگر مزایای این محصول سهولت نگهداری، تعمیر و تعویض ورق کامپوزیت در صورت نیاز به هر دلیل ممکن می باشد، به طور مشخص دیگر متریال چنین قابلیتی ندارند.
در دسترس و موجود بودن ورق های کامپوزیت بدون محدودیت حجم سفارش، زمان تحویل و یا نیاز به سورت و دسته بندی متریال.
هزینه تمام شده برای نصب و اجرای ورق کامپوزیت در مقایسه با سایر نماها پایین تر است.
با توجه به آماده بودن ورق های کامپوزیت و ماهیت سریع عملیات نصب زمان اجرای ورق کامپوزیت کوتاه تر از دیگر محصولات موجود در بازار می باشد.
رنگ و کیفیت ورق کامپوزیت در برابر شرایط اقلیمی و جوی مختلف به هیچ عنوان تغییر نمی کند و به طور کلی پایایی و پایداری محصول در مقابل خوردگی و تغییر رنگ بسیار بالا می باشد.
هموار و یکنواختی رنگ در کار تمام شده.
منعطف بودن، شکل پذیری و تنوع رنگ، با توجه به سبک بودن وزن ورق کامپوزیت عملیات تسطیح، نورد و شکل دهی با زوایای مختلف به سادگی توسط ابزارهای رایج قابل انجام است. این ویژگی کمک شایانی به طراحان برای ایجاد طرح های خاص نموده است.
مقاومت در برابر حریق.
ورق کامپوزیت نیاز به شستشو ندارد ، در واقع در رنگ ورق کامپوزیت نوعی رزین خاص به کار برده شده که از ایجاد الکتریسیته ساکن و جذب گرد و غبار به ورق جلوگیری می کند.

محدودیت های ورق کامپوزیت:
شاید محدودیتی که بتوان در قبال این محصول به آن اشاره کرد استفاده از محصولات کامپوزیت با کیفیت پایین و همچنین عدم اجرای صحیح و رعایت استانداردهای مرتبط با ورق کامپوزیت باشد.
نحوه نصب و پیاده سازی ورق کامپوزیت :
روش اجرای نصب ورق کامپوزیت به سه دسته کلی تقسیم می شود:
نصب ورق کامپوزیت به روش متحرک یا ریلی (Hang): در این روش ورق های کامپوزیت بعد از برش و مونتاژ به شکل چکمه ای شیار خورده و سپس بر روی ریل های آلومینیومی قابل رگلاژ نصب می شوند بدین ترتیب امکان جابجایی هر پنل به صورت جداگانه وجود خواهد داشت.
نصب ورق کامپوزیت به روش ثابت (Fix): در این روش ورق ها به صورت ثابت با اتصالات پیچ، پرچ و نبشی به سازه فلزی متصل می شوند، این روش خود شامل دو دیتیل می شود:
I. دیتیل اجرایی درپوش لاستیکی
II. دیتیل اجرایی پیچ کردن دو ورق به صورت لبه برگشت به یکدیگر
نصب ورق کامپوزیت با پروفیل H که خود شامل دو دیتیل می شود:
I. دیتیل اجرایی با پروفیل H معمولی
II. دیتیل اجرایی با پروفیل ورق گیر رو کوب دار
تصاویر و فایل های مربوط به دیتیل اجرایی ورق کامپوزیت در منوی طراحی و نقشه قرار داده شده است.
نگهداری و تعمیرات ورق کامپوزیت :
همانطور که در بخش مزایا و نقاط قوت ورق کامپوزیت نیز توضیح داده شد با توجه به ماهیت متریال این محصول نیازی به شستشوی آن نیست حتی در محل هایی که میزان آلودگی بسیار بالا است نیز شستشوی ورق به راحتی توسط مواد شوینده و پاک کننده معمولی قابل انجام است. همچنین پایایی و پایداری بالای ورق کامپوزیت ثبات رنگ را در تمام شرایط اقلیمی و جوی تضمین می نماید. در صورت نیاز به تعویض ورق کامپوزیت به هر علت دیگری نیز فارغ از اینکه روش و دیتیل اجرای این محصول چگونه باشد این امر قابل انجام است.
قیمت نمای کامپوزیت
قیمت نهایی نمای کامپوزیتی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که میتوان به رنگ، ابعاد، ضخامت، لایه میانی، پوشش خارجی، درجه براقیت، مقاومت در برابر نمک، آب، حرارت و رطوبت پانلها اشاره کرد. همچنین میزان سطح مورد نظر نیز در افزایش یا کاهش هزینهها میتواند موثر باشد. اما به طور کلی این متریال نسبت به سایر متریالها برای اجرای نمای ساختمانها بسیار مقرون به صرفه است.
سخن پایانی
نمای کامپوزیت با دنیایی نامحدود از اشکال ساده و پیچیده اجرا میشود. مواد کامپوزیت به گونهای طراحی شدهاند که مقرونبهصرفه هستند، نصب آسان دارند، پایدار هستند، نگهداری آنها آسان است و به دلیل انبساط و انقباض در شرایط آب و هوایی تغییر نمیکنند. وزن سبک پانلهای کامپوزیتی، استحکام و انعطاف پذیری بالای آنها از ویژگیهای محبوب و کاربردی این پانلها به شمار میآید. انواع مختلف این پانلها برای اهداف مختلف مناسب هستند، بنابراین بهتر است قبل از اقدام به خرید، با شرکت مورد نظر در مورد انواع و مزیتهای پانلها صحبت کنید تا مشخص شود که کدام نوع پانل برای ساختمان شما مناسب است.
